Az olasz vizek gyönyörűek és monumentálisak. Az ország partjai hosszan elnyúlnak, többnyire egyenesek és kiépítettek. Kalandosabb vitorlázási célpontokhoz fel kell fedezni a szigeteket is. Ezek nem csak védettek az erős széltől, de az öblök és a barlangok sokasága igazán érdekessé és romantikussá teszi őket.

NÉGY KEDVENC HAJÓS TERÜLETÜNK VAN OLASZORSZÁGBAN:

Lipari-szigetek, Szicíliától északra, ahol gyakran látni láva folyamokat, a tengerpartok fekete homokosak és termálforrások biztosítanak gyógyító iszapfürdőket.

Amalfi, nem messze a Nápolyi-öböltől, ahol meredek lejtők vezetnek egyenesen a tengerbe, melyeket sokszínű házikók díszítenek. Amalfi közkedvelt úti cél nászutasok számára, szépségének köszönhetően.

Szardínia és Korzika, ahol a francia és az olasz konyha találkozik. Nagyon erős a szél a régióban, de a víz páratlan türkiz színe kárpótol.

Elba és a környező testvérszigetek lehetővé teszik, hogy könnyen szervezz hajós nyaralást. Ezeken a területeken vitorlázva egy dolog állandó: a varázslatos étel. Kulturális szempontból egészen a Római időktől fontos szerepet játszott a gasztronómia. Az olasz séfek folyamatosan különlegességeket tesznek az asztalra. A boroknak, kávénak, Tiramisunak, tésztaételeknek és természetesen a pizzának nincs versenytársa.

Bár Olaszországban drágábbak a kikötők, megéri egyszer kipróbálni és megtapasztalni az igazi „édes élet” érzést.

ELŐNYÖK:

  • Nagyszerű konyha, borok és kávé
  • Aktív vulkán a Lipari-szigeteknél (Szicília)
  • Az egyes vitorlázó régiók egyedi jellemzői sokkal változatosabbak, mint bárhol máshol

Töltsd le INGYENES tapasztalatgyűjteményünket!

 

AZ OKOS HAJÓS MÁS HIBÁJÁBÓL TANUL! TE TANULJ A MIÉNKBŐL!

 34 oldalban a lényeg, amit megtanultunk 20 év alatt először hobbi vitorlázóként, majd utazásszervezőként. A letöltés mellé értékes MEGLEPETÉST küldünk, amelynek örülni fogsz következő hajófoglalásodnál! Nem hiszed el? Nézd meg! Nem kerül semmibe ;)

Adatvédelmi Nyilatkozat

Értesítések

Sikeres feliratkozás!

Pin It on Pinterest