A görög vizek már évezredek óta a hajózás fontos részei. A partokon még megtalálhatók az ókori kultúra örökségei, így igazi időutazáson vesz részt, aki Görögországba látogat.

A görög partok, minden igénynek és hajózási tapasztalatnak megfelelnek:

 • Nyugaton a Jón tenger tökéletes választás, hogy megszerezd az első élményeidet. Állandó, nyugodt szelek fújnak, a partokon gazdag növényzet uralkodik, rengeteg természeti látnivalóval.
 • Ugyanez elmondható a Szporádokról is, Athéntól északra. Ott számos nemzeti park őrzi a természet szépségeit.
 • Athén és a Saroni-öböl logisztikailag a legkönnyebben megközelíthető. A nemzetközi repülőtér nem messze fekszik a főbb kikötőktől: Kalamakitól és Lavriontól.
 • Dél felé haladva egy hatalmas szigetcsoport kezdődik, a Kükládok. Ez az a terület, melyet inkább a tapasztalt hajósoknak ajánlunk. A szél nagyon erős errefelé, főleg nyáron, szóval mindig ellenőrizni kell, milyen jelzés van érvényben! Ha egyszer belépsz a Kükládok világába, biztosíts magadnak elég időt, hogy minden szépséget láthass: Naxos,
  Paros, Santorini…csak pár példa a csodás szigetek közül!
 • Rodosz és néhány sziget a legkeletebben fekvő régió, Törökország partjai mellett. A szél itt általában enyhébb, mint a Kükládoknál. Innen a határt is át lehet lépni.

Összehasonlítva Horvátországgal a kikötői díjak nevetségesen alacsonyak, de hátránya, hogy áram és édesvíz a mólókon elég szűkösen van. A víz a helyi víztározókból van újratöltve, ami eléggé kiszámíthatatlan. A kikötői közlekedésben a zipzár elv működik, ami vicces, de sokszor nagy
türelmet kíván.

A kisvendéglői kultúra Görögországban egy másik nagyszerű élmény. A kisvendéglő/kocsma az a hely, ahol ételt és italt kapsz, minden nagyon ízletes és üdítő. Ne számíts gyors kiszolgálásra. Ezek a helyek arra vannak, hogy ott maradj, borozz és élvezd a zenét. Semmit nem szabad elsietni! Az időjárás nagyszerű ebben az országban, az emberek nyugodtak, lassú és csendes az élet a legtöbb részen. Kifejezetten a Küklád szigetcsoportnál lehet ezt tapasztalni, ahol a komp néhány faluba egyszer jön naponta, de van olyan falu ahová csak hetente. Miért kéne sietni, ha a nap fent van?

Görögország, mint vitorlás úticél előnyei:

 • Európai viszonylatban olcsó kikötők
 • Nagyon változatos vitorlás régiók
 • Ősi építészet és látnivalók
 • Szigetlakó életmód
 • Kulturális gazdagság

Töltsd le INGYENES tapasztalatgyűjteményünket!

 

AZ OKOS HAJÓS MÁS HIBÁJÁBÓL TANUL! TE TANULJ A MIÉNKBŐL!

 34 oldalban a lényeg, amit megtanultunk 20 év alatt először hobbi vitorlázóként, majd utazásszervezőként. A letöltés mellé értékes MEGLEPETÉST küldünk, amelynek örülni fogsz következő hajófoglalásodnál! Nem hiszed el? Nézd meg! Nem kerül semmibe ;)

Adatvédelmi Nyilatkozat

Értesítések

Sikeres feliratkozás!

Pin It on Pinterest